Dotazy k nožům Samura
Zde se dozvíte vše o moderních nožích Samura. Projdeme s vámi jednotlivé typy kuchyňských nožů.
Podíváme se s vámi jaké jsou druhy a vlastnosti materiálů čepelí a rukojetí. Poradíme vám,
jak správně nabrousit kuchyňský nůž pomocí brusného kamene. Jak správně pečovat o kuchyňské nože,
tak abyste prodloužili jejich životnost, a další.
Chcete-li si usnadnit výběr a pochopit, jaké nože budete skutečně potřebovat, měli byste se seznámit |
Podstata broušení a leštění kuchyňských nožů Broušením a leštěním dovedete povrch čepele až do stavu úplné dokonalosti... více informací |
Vícevrstvá damašková ocel - velmi tvrdá, ale zároveň křehká ocel Damašková ocel je známá díky svým vlastnostem - velmi vysoká tvrdost a specifická vnitřní struktura... více informací |
Máme pro vás 5 zásad o péči kuchyňských nožů, které jsou velmi jednoduché, ale za to velmi důležité... více informací |
Keramické nože - 5 faktů, které byste měli vědět Kvalitní keramické nože se při správném zacházení nerozbijí. Ale i přesto mají určitá omezení použití... více informací |
Kuchyňský nůž japonského typu - spojení tradic a špičkových technologií Tenká čepel, dokonalá ostrost a bezkonkurenční geometrie tradičních tvarů - to vše dodává těmto nožům ohromující vlastnosti, které jim zaručili skvělý úspěch po celém světě... více informací |
Jednotlivé fáze zpracování ryb pomocí nožů Proces zpracování ryb má několik fází, které vyžadují rozdílné typy nožů... více informací |
Jednoduchý trik, jak zabránit přichycení potravin na čepel nože Každý dobrý výrobce nožů, ale cítí svou povinnost minimalizovat tyto účinky použitím několika malých triků... více informací
|
Jednotlivé druhy nožů, které stojí za Vaši pozornost Představíme vám nejlepší kuchyňské nože, které zahrnují i 5 nejvíce potřebných nožů v kuchyni... více informací |
Damašková ocel a její vlastnosti Damašková ocel je dnes kombinovaným materiálem s nejednotnou strukturou vytvořenou kováním celé „sady“ kovů s různým obsahem uhlíku (tzv. svařovaný damašek)... více informací |
Jaký je rozdíl mezi nožem evropského a japonského typu Seznámíme Vás s hlavními a nejpodstatnějšími typy evropských a japonských nožů... více informací |
Ukážeme Vám postup, jak správně nabrousit váš kuchyňský nůž brusným kamenem... více informací |
Průvodce výběrem perfektně padnoucí rukojeti nože Často se zapomínáme, že nůž není jen čepel, ale také kvalitní, spolehlivá a pohodlná rukojeť, která dobře zapadne do naší dlaně a je příjemná na dotek... více informací |
Jak vybrat ten správný kuchyňský nůž Zde Vám poradíme jakou zvolit délku, šířku nebo tvrdost čepele... více informací |
Některé typy japonských nožů se těší velké oblibě také v Evropě. Jedním z nich je nůž Santoku... více informací
|
Kuchyňský nůž a jeho funkčnost Funkčnost čepele kuchyňského nože do značné míry závisí na jeho geometrii (podélný řez) a brusných průřezech... více informací |
Bylo by úžasné disponovat moderním mečem, který snadno řeže kosti, plechovky, ryby a zeleninu a nikdy se neztupí... více informací |