Nože podle materiálu
Chcete-li vařit jako šéfkuchařské špičky, dejte si záležet na výběru správných nožů. Zásadní otázkou je použitý materiál, který je alfou a omegou každého nože. Nože podle materiálu můžeme dělit do několika skupin, přičemž v kuchyni jsou nejvyužívanější nože z damaškové a japonské oceli a keramické nože.
Samura damaškové nože prochází náročným procesem výroby. Díky speciální technice kalení získává ocel vysokou tvrdost. Damaškové nože Samura jsou známé svou prvotřídní kvalitou, dlouhou životností a mimořádnou ostrostí břitu.
Naprostou klasikou, která se těší světové popularitě, představují ocelové nože japonského typu. Může za to především tenká čepel, dokonalá ostrost a bezkonkurenční geometrie tradičních tvarů. Kromě nožů z oceli jsou na trhu i keramické nože Samura s kulatou špičkou, jejichž výhodou bezpochyby je, že se nemusí brousit.
Nejprodávanější
Šéfkuchařský nůž asijského typu Samura - Arny Kuchařský nůž - sekáček 21 cm je model spojující nůž a sekáček. Ostří a vlastnosti tohoto sekáčku jdou dál, než jste kdy u profesionálních nožů zaznamenali. Obdélníkové dlouhé ostří je klíčovým prvkem. Je vyrobeno tak, aby jste s ním zvládli náročnější úkoly než s běžným šéfkuchařským nožem.
Šéfkuchařský nůž asijského typu Samura - Arny Stonewash Moderní sekáček 21 cm. Ostří a vlastnosti tohoto sekáčku jdou dál, než jste kdy u profesionálních nožů zaznamenali. Obdélníkové dlouhé ostří je klíčovým prvkem. Je vyrobeno tak, aby jste s ním zvládli náročnější úkoly než s běžným šéfkuchařským nožem.
Šéfkuchařský nůž asijského typu Samura - Arny Stonewash Moderní sekáček 21 cm. Ostří a vlastnosti tohoto sekáčku jdou dál, než jste kdy u profesionálních nožů zaznamenali. Obdélníkové dlouhé ostří je klíčovým prvkem. Je vyrobeno tak, aby jste s ním zvládli náročnější úkoly než s běžným šéfkuchařským nožem.
Šéfkuchařský nůž asijského typu Samura - Arny Stonewash Moderní sekáček 21 cm. Ostří a vlastnosti tohoto sekáčku jdou dál, než jste kdy u profesionálních nožů zaznamenali. Obdélníkové dlouhé ostří je klíčovým prvkem. Je vyrobeno tak, aby jste s ním zvládli náročnější úkoly než s běžným šéfkuchařským nožem.
Samura nůž Nakiri z kolekce ARTEFACT vyrobený z prvotřídní a vysoce odolné damaškové oceli. Jedná se o vysoce kvalitní a všestranný nůž ideální pro krájení a porcování zeleniny. Čepel z damaškové oceli AUS-10 a rukojeť s povrchovou úpravou stonewash společně vytvářejí odolný a stylový nůž, který vydrží dlouhá léta.
Samura nůž Hakata z kolekce ARTEFACT vyrobený z prvotřídní a vysoce odolné damaškové oceli s dlouhou čepelí 21 cm. Dokonalý univerzální pomocník téměř na všechny suroviny: zeleninu, maso, ryby, chléb. Čepel z damaškové oceli AUS-10 a rukojeť s povrchovou úpravou stonewash společně vytvářejí odolný a stylový nůž, který vydrží dlouhá léta.
Samura nůž Santoku z kolekce ARTEFACT vyrobený z prvotřídní a vysoce odolné damaškové oceli s širokými možnostmi použití. Vynikající pro krájení masa a ryb, ale využijete ho při krájení všech ostatních surovin. Čepel z damaškové oceli AUS-10 a rukojeť s povrchovou úpravou stonewash společně vytvářejí odolný a stylový nůž, který vydrží dlouhá léta.
Samura nůž Paring z kolekce ARTEFACT vyrobený z prvotřídní a vysoce odolné damaškové oceli. Jedná se o univerzální nůž na zpracování drobného ovoce či zeleniny. Skvělý také pro ozdobné vykrajování. Čepel z damaškové oceli AUS-10 a rukojeť s povrchovou úpravou stonewash společně vytvářejí odolný a stylový nůž, který vydrží dlouhá léta.
Samura nůž Petty z kolekce ARTEFACT vyrobený z prvotřídní a vysoce odolné damaškové oceli. Jedná se o univerzální nůž, který se skvěle hodí pro zpracování ovoce, zeleniny a filetování ryb. Čepel z damaškové oceli AUS-10 a rukojeť s povrchovou úpravou stonewash společně vytvářejí odolný a stylový nůž, který vydrží dlouhá léta.
Sada kuchyňských nožů Samura ARTEFACT obsahuje tři nejpoužívanější a nejpopulárnější kuchyňské nože, a to Paring knife, Utility knife a Šéfkuchařský nůž. Zpracování všech druhů surovin bude pohodlné, snadné a přesné. Tato jedinečná sada nožů zaručeně udělá radost každému kuchaři.
Samura nůž Slicing z kolekce ARTEFACT vyrobený z prvotřídní a vysoce odolné damaškové oceli. Nůž s delší mimořádně ostrou čepelí využijete hlavně pro precizní krájení tenkých plátků surovin. Čepel z damaškové oceli AUS-10 a rukojeť s povrchovou úpravou stonewash společně vytvářejí odolný a stylový nůž, který vydrží dlouhá léta.
Samura nůž Šéfkuchařský z kolekce ARTEFACT vyrobený z prvotřídní a vysoce odolné damaškové oceli. Všestranný nůž, který zvládne nejširší spektrum kuchyňských úkolů. Využijete ho při krájení, porcování nebo sekání jakéhokoli čerstvého masa, drůbeže, ryb, zeleniny i ovoce. Čepel z damaškové oceli AUS-10 a rukojeť s povrchovou úpravou stonewash společně vytvářejí odolný a stylový nůž, který vydrží dlouhá léta.
Samura nůž Utility z kolekce ARTEFACT vyrobený z prvotřídní a vysoce odolné damaškové oceli. Středně velké nože určeny ke zpracování menších potravin jako jsou ovoce, zelenina, sýry či bylinky. Čepel z damaškové oceli AUS-10 a rukojeť s povrchovou úpravou stonewash společně vytvářejí odolný a stylový nůž, který vydrží dlouhá léta.
Samura nůž Utility z kolekce ARTEFACT vyrobený z prvotřídní a vysoce odolné damaškové oceli. Středně velké nože určeny ke zpracování menších potravin jako jsou ovoce, zelenina, sýry či bylinky. Čepel z damaškové oceli AUS-10 a rukojeť s povrchovou úpravou stonewash společně vytvářejí odolný a stylový nůž, který vydrží dlouhá léta.
Ty nejjemnější plátky, které můžete ihned servírovat získáte s tímto nožem Samura. Plátkovací nůž díky své velmi tenké, úzké a rovné čepeli dokonale nakrájí maso, šunku, sýry, klobásy nebo třeba ryby a filé. Připravit sushi, sashimi rolky a jiné speciální pokrmy zvládnete pohodlně připravit pomocí tohoto nože. Tento nůž je vysoce odolný a mimořádně ostrý - stejně jako všechny nože série Samura Butcher.
Sekáček na maso Samura Reptile je profesionální nůž s masivní a velmi širokou čepelí. Tento nůž je speciálně navržen pro zpracovávání různých druhů masa - hovězího, vepřového drůbežího a rybího.