Nože podle účelu, Strana 10
- Univerzální nože
- Šéfkuchařské nože
- Nože na ovoce a zeleninu
- Santoku nože
- Nakiri nože
- Filetovací nože
- Nože na chléb a pečivo
- Vykosťovací nože
- Steakové nože
- Plátkovací nože
- Speciální nože a sekáčky
- Kuchyňské příslušenství
Nejprodávanější
Samura kuchyňský nůž na ovoce a zeleninu se díky své velikosti řadí k nejmenším nožům. To však nelze říci o jeho vlastnostech a významu z hlediska používání v kuchyni, kde má nepostradatelné místo.
Samura nůž na rajčata se řadí ke speciálním kuchyňským nožům. Tento nůž vyniká vroubkovaným ostřím a poměrně malou čepelí. Skvěle si tak poradí i s měkkými rajčaty.
Samura nůž na steak je perfektním pomocníkem při krájení již hotového masa. Tento nůž s velmi úzkou a tenkou čepelí vyniká vyvýšenou špičkou, což prodlužuje celkovou délku řezné hrany, a proto je ideální právě pro steaky.
Samura Nakiri nůž s délkou čepele 17 cm představuje klasický japonský nůž. Díky své konstrukci a délce čepele je perfektní na drcení, krájení a sekání zeleniny.
Jedinečný nůž Samura Santoku je charakteristický svou tradiční japonskou geometrií, kdy páteř nože postupně sestupuje ke špičce.
Jedinečný nůž Samura Santoku je charakteristický svou tradiční japonskou geometrií, kdy páteř nože postupně sestupuje ke špičce.
Samura plátkovací nůž vyniká úzkou a rovnou čepelí o délce 23 cm. Vzhledem ke své konstrukci a délce čepele je perfektním pomocníkem pro přípravu a porcování již pečeného nebo vařeného hovězího, krůtího nebo kuřecího masa, ryb nebo šunky.
Všestranný šéfkuchařský nůž je nezbytným pomocníkem každého profesionálního kuchaře. Tento nůž vyniká čepelí o délce 20 cm, díky čemuž zvládne celou řadu kuchyňských úkonů.
Všestranný šéfkuchařský nůž GRAND je nezbytným pomocníkem každého profesionálního kuchaře. Tento nůž vyniká čepelí o délce 24 cm, díky čemuž zvládne celou řadu kuchyňských úkonů.
Samura univerzální nůž patří k nejčastěji používaným a nejoblíbenějším nožům každého kuchaře, neboť si dobře poradí s celou škálou procesů v kuchyni.
Samura univerzální nůž japonského typu patří mezi nejvšestrannější a nejvyhledávanější profesionální nože v kuchyni. Dokonale si totiž poradí s širokou škálou úkolů.
Samura vykosťovací nůž vyniká velmi tenkou a dlouhou čepelí. Díky tomu se perfektně hodí pro odřezávání kostí ze všech druhů masa, ryb i drůbeže. Navíc si skvěle poradí i s oddělováním kůže, chrupavek, šlach nebo svalové tkáně.
Základní sada pro šéfkuchaře je nepostradatelným vybavením každého profesionální kuchaře. Sada kuchyňských nožů je navíc dostupná za výhodnější cenu než při nákupu jednotlivých nožů.