SAMURA - Butcher Nůž na ovoce a zeleninu 9,1cm (SBU-0011)
Kód: SNBTPNDetailní popis produktu
Nože Samura představují symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
Vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. To jsou nože značky Samura! Japonský tvar čepele s jemným zúžením ze špičky zaručuje fantastický řezný výkon každého nože.
Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u jiných japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Pro výrobu rukojeti jsou použity nejlepší moderní materiály: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity. Více o historii zn. Samura.
Samura - BUTCHER Nůž na ovoce a zeleninu 9,1cm (SBU-0011)
Velikostí snad nejmenším nožem v kuchyni je nůž na ovoce a zeleninu, který je součástí série Samura Butcher. Rozhodně ale z hlediska významu nezaostává za jinými noži. Právě naopak. Tento nůž je jeden z nejžádanějších a uplatnění najde v každé kuchyni. S nožem se velice dobře pracuje díky pevné rukojeti z polypropylenu. Strukturovaný povrch rukojeti brání vyklouznutí z vlhkých či mokrých rukou a zároveň se nůž příjemně drží. Nůž je vysoce odolný a mimořádně ostrý - stejně jako všechny nože série Samura Butcher.
Doporučujeme ruční mytí
- Celková délka: 20 cm
- Délka čepele: 9,1 cm
- Hmotnost: 63 g
Profesionální kuchyňské nože BUTCHER
Členitý povrch rukojeti zajišťuje jisté a rychlé řezy bez obav z vyklouznutí z vlhkých rukou. Každá čepel nože je zhotovena z oceli AUS-8, která je ručně broušena s využitím technik nejdokonalejšího konvexního způsobu ostření.*** Nemusíte se tedy obávat o ostří nože. Tímto nožem snadno proniknete vlákny okraje řezu budou vždy rovné a pravidelné.
*** Co je konvexní broušení?
Konvexní výbrus (někdy nazývaný sekerové ostří nebo čočkový brus) je velmi náročnou technikou broušení. Takto vybroušené ostří ale zůstává mimořádně odolné a robustní při současné vysoké ostrosti. Tvarem připomíná postupně se zužující zakřivený kužel. Nevytváří se tedy klasické rovné hrany, které vznikají broušením pouze samotného ostří. U konvexního výbrusu se brousí "celá" čepel do vytracena. Řezné vlastnosti jsou vynikající.
Unikátní vlastnosti:
- Strukturovaný povrch rukojeti maximalizuje úroveň jistoty a komfortu úchopu a brání vyklouznutí z vlhkých rukou.
- Každý nůž řeznické série Butcher se brousí RUČNĚ konvexní technikou pro dosažení zvýšené odolnosti a vynikajícího krájecího výkonu s dokonale rovnými řezy.
- Ultra pevná rukojeť z polypropylenu se příjemně drží a velmi prakticky používá.
- Originální japonská ocel AUS-8 v závislosti na rozměrech nožů vyniká tvrdostí 58-59 HRC.
Co můžete očekávat od "řeznické" série nožů Butcher?
- Tvrzené ocelové čepele si udrží ostrost po velmi dlouhou dobu.
- Zakřivený design rukojeti brání vyklouznutí z ruky.
- Manuální broušení každého nože na brusných kamenech.
- Japonská ocel AUS-8 s konvexním výbrusem.
Přednosti nožů Samura:
- vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC
- fantastický řezný výkon díky japonskému tvaru čepele a jemnému zúžení ze špičky
- naostření v úhlu 17 stupňů (tj. více něž u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů)
- rukojeti vyrobeny z nejlepších moderních materiálů: Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, Kraton a kompozity
Jak vybrat ten správný nůž?
Seznámit se s hlavními typy nožů a jejich využitím můžete v článku jak vybrat správný nůž, který jsme pro vás připravili, Usnadníte si tak výběr nožů, které budete skutečně ve své kuchyni potřebovat.
Japonský kuchyňský nůž - přímý potomek samurajského meče
Dokonalé spojení legendárních tradic minulosti a špičkových technologií budoucnosti - tak by se daly charakterizovat japonské nože. Více o vlastnostech japonských nožů.
Péče o kuchyňské nože
Dodržováním několika jednoduchých zásad můžete výrazně prodloužit životnost každého dobrého nože. Správná péče o kuchyňské nože je jednoduchou ale velmi důležitou činností. Přetvořte vaše rutinní vaření na snadný a fascinující proces.
Broušení a leštění nožů. Účel a důležitost
Stupeň finálního broušení a leštění v poslední fázi výroby značně rozhoduje o vlastnostech kvalitního kuchyňského nože. Tento proces ovlivní nejen schopnost nože udržet si ostrost po delší dobu, ale také samotný výkon - maximální výsledky s minimálním úsilím. Poskytuje také dodatečnou ochranu proti korozi a navíc ještě podtrhne krásu a dokonalost vzhledu výsledného nože. Pokud se ptáte, proč jsou některé nože lepší než jiné (např. porovnání jejich řezné kapacity a zachování ostrosti), odpověď naleznete v kvalitě a přísném dodržování obráběcích technik.
Návod na použití a údržbu sortimentu Samura ke stažení ZDE
Doplňkové parametry
Kategorie: | Nože Samura |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.063 kg |
Materiál čepele: | nerezová ocel |
Materiál rukojeti: | TPE |
Záruka: | 2 roky |
Mytí: | pouze ruční mytí |
Název kolekce: | Butcher |
Typ nože: | nůž na ovoce a zeleninu |
Délka čepele: | 9,1 cm |
Celková délka: | 20 cm |
Značka materiálu čepele: | AUS-8 |
Tvrdost: | HRC 58-59 |
Povrch čepele: | nepotažená |
Barva rukojeti: | černá |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.