Samura OKINAWA Nůž Gyuto 17 cm (SO-0185)
Kód: SNONGDetailní popis produktu
Nože Samura jsou dokonalým průsečíkem japonské tradice nožů a evropské spolehlivosti.
Pro výrobu nožů značky Samura se používá výhradně ta nejlepší japonská a švédská ocel, která je kalena na 58 - 61 HRC.
Fantastický řezný výkon zajišťuje čepel, která má japonský tvar a jemné zúžení ze špičky.
Tajemství nožů Samura ovšem spočívá v jejich naostření v úhlu 17 °C, což je více než v případě japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Rukojeť pro nože Samura se rovněž vyrábí z prvotřídních moderních materiálů jako Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, kraton či kompozity.
Samura OKINAWA nůž Guyto s délkou čepele 17 cm se řadí k maximálně univerzálním japonským nožům, které jsou vyhledávány profesionálními šéfkuchaři. Designové provedení nože ve stylu japonských mečů podtrhuje rukojeť vyrobenou z palisandrového dřeva. Dokonalá ergonomie a tvar nože zajišťují, že i dlouhodobější práce s nožem bude stále příjemná, neboť nůž perfektně sedí v ruce. K tomu přispívá i černá nylonová podložka. Čepel v délce 17 cm je ideální pro dlouhé tahy, které jsou zapotřebí pro přípravu plátků sashimi nebo zeleniny do salátů. Díky velmi ostré čepeli tvarované pro šlachovitá masa si ovšem stejně dobře poradí i s tvrdšími druhy masa (vepřové břicho). Čepel je vyrobená z prvotřídní japonské oceli AUS-8 o tvrdosti 59 HRC, která je zárukou ostrosti dvojitého ostří čepele. Dlouhá životnost nože je samozřejmostí.
Doporučujeme ruční mytí.
Celková délka: 32,2 cm
Délka čepele: 17 cm
Hmotnost: 106 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Nože Samura |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.106 kg |
Hmotnost: | 106 g |
Materiál čepele: | AUS-8 |
Materiál rukojeti: | Dřevo |
Záruka: | 2 roky |
Mytí: | nelze mýt v myčce |
Název kolekce: | OKINAWA |
Typ nože: | univerzální |
Délka čepele: | 17 cm |
Celková délka: | 32,2 cm |
Značka materiálu čepele: | AUS-8 |
Tvrdost: | 59 HRC |
Povrch čepele: | nepotažená |
Barva rukojeti: | Dřevo |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.