Samura
Nože Samura
Vždy se snažíme nadchnout a inspirovat
Samura - symbióza japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
O společnosti Samura
Kdo jsme
- Nože milujeme víc než cokoliv jiného na světě, jsme jimi doslova posedlí.
- Víme vše o kovu, oceli, technikách, broušení a leštění. Rozumíme kvalitě a stylu.
- Jsme plně oddaní obchodu s noži a naším cílem je překonat všechny ostatní a být nejlepší ve svém oboru.
- Jsme perfekcionisté posedlí každým detailem.
- Jsme SAMURA - tým profesionálů, kteří vytvářejí jedinečně navržené špičkové nože.
Co děláme
Naše nože jsou naší filozofií. Máme vlastní představu o tom, jak by měl vypadat ideální nůž - tence kovaná čepel, vyrobený z tvrdé oceli, se správnou geometrií, nízkou hmotností a přesnou kvalitou v každém detailu. Jakmile si jeden vyberete, okamžitě pochopíte, proč nože Samura krájejí lépe a proč jsou pohodlnější.
Dokonalá rovnováha, neuvěřitelná ostrost. Na naše nože jsme velice hrdí, do každého z nich jsme investovali všechno co máme, včetně našich duší. Od původní skici k 3D modelu, od 3D modelu k prototypu, od prototypu k sériovému modelu, děláme všechno sami, bez jakéhokoli outsourcingu.
90% našeho výrobního procesu je ruční práce. Úplně všechny nože Samura jsou broušeny ručně na brouscích. Naším hlavním výrobním principem je absolutní preciznost ve všem. Pokud si koupíte nůž Samura, získáte maximální řezný výkon.
Historie společnosti
Naše cesta byla zahájena v roce 2003. První produktové řady jsme vytvořili ve spolupráci s japonskými společnostmi MAC a Mcusta. Japonská filozofie a tradice jsou obsaženy hluboko v naší DNA. Jsme si naprosto jistí, že nože japonského typu krájí lépe než nože evropského typu. Nože japonského typu zůstávají déle nabroušené a déle si také udrží kvalitní ostří.
Avšak japonské nože mají také své slabosti. Autentické japonské nože jsou příliš křehké a až moc tvrdé. Vyžadují zvláštní péči a mohou být snadno poškozeny, dokonce i zasažením malé kosti. Mnoho japonských nožů je vyrobeno z vysoce uhlíkové oceli, která rychle rezaví. Rozhodli jsme se odstranit tyto nedostatky a ponechat si pouze to hlavní - japonský řezný výkon.
Čtyři roky jsme experimentovali a vytvořili jsme nože Samura - symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti.
Nože Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem.
Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály:
- Micarta, G10,
- stabilizované dřevo
- plast s jemným povrchem
- Kraton a kompozity
V roce 2008 jsme uvedli na trh první řadu keramických nožů. Samura vyrábí nože ve výrobních závodech ve čtyřech zemích od roku 2010. V současné době nabízíme množství produktových řad nožů a široké portfolio kuchyňských doplňků. Každý rok vytváříme nejméně tři nové produktové řady nožů.
Samura v číslech
2003 - rok založení
170+ - vývozních zemí
15 - zemí s našimi lokálními prodejci
20+ - produktových řad uvedených na trh
Neustále přemýšlíme o způsobech, jak naše nože vylepšit, často ale narážíme na hranice možné kvality. Postupem času však přicházejí na svět nové technologie a modernější materiály. I proto se nacházíme v nekonečném vývojovém procesu, abychom překonali sami sebe a přinesli našim zákazníkům ty nejlepší produkty.
Kreativita a touha po neustálém zlepšování jsou nejzákladnější hodnoty naší společnosti. Používáme drahou japonskou opakovaně kovanou ocel, abychom dosáhli dokonalé geometrie čepele. Potom ostří nožů ručně brousíme na brouscích. Velkou část našeho času trávíme rozvíjením a zdokonalováním našich dovedností abychom byli pořád o něco lepší. Pokud očekáváte nejlepší kvalitu, jsme na stejné lodi.
Samura Profi kožené pouzdro na nože umožňuje správné skladování nožů, pomáhá zachovávat jejich maximální ostří a zároveň prodlužuje jejich životnost.
Samura Profi kožené pouzdro na nože umožňuje správné skladování nožů, pomáhá zachovávat jejich maximální ostří a zároveň prodlužuje jejich životnost.
Šéfkuchařský nůž asijského typu Samura - Arny Kuchařský nůž - sekáček 21 cm je model spojující nůž a sekáček. Ostří a vlastnosti tohoto sekáčku jdou dál, než jste kdy u profesionálních nožů zaznamenali. Obdélníkové dlouhé ostří je klíčovým prvkem. Je vyrobeno tak, aby jste s ním zvládli náročnější úkoly než s běžným šéfkuchařským nožem.
Šéfkuchařský nůž asijského typu Samura - Arny Stonewash Moderní sekáček 21 cm. Ostří a vlastnosti tohoto sekáčku jdou dál, než jste kdy u profesionálních nožů zaznamenali. Obdélníkové dlouhé ostří je klíčovým prvkem. Je vyrobeno tak, aby jste s ním zvládli náročnější úkoly než s běžným šéfkuchařským nožem.
Šéfkuchařský nůž asijského typu Samura - Arny Stonewash Moderní sekáček 21 cm. Ostří a vlastnosti tohoto sekáčku jdou dál, než jste kdy u profesionálních nožů zaznamenali. Obdélníkové dlouhé ostří je klíčovým prvkem. Je vyrobeno tak, aby jste s ním zvládli náročnější úkoly než s běžným šéfkuchařským nožem.
Šéfkuchařský nůž asijského typu Samura - Arny Stonewash Moderní sekáček 21 cm. Ostří a vlastnosti tohoto sekáčku jdou dál, než jste kdy u profesionálních nožů zaznamenali. Obdélníkové dlouhé ostří je klíčovým prvkem. Je vyrobeno tak, aby jste s ním zvládli náročnější úkoly než s běžným šéfkuchařským nožem.
Samura nůž Nakiri z kolekce ARTEFACT vyrobený z prvotřídní a vysoce odolné damaškové oceli. Jedná se o vysoce kvalitní a všestranný nůž ideální pro krájení a porcování zeleniny. Čepel z damaškové oceli AUS-10 a rukojeť s povrchovou úpravou stonewash společně vytvářejí odolný a stylový nůž, který vydrží dlouhá léta.
Samura nůž Hakata z kolekce ARTEFACT vyrobený z prvotřídní a vysoce odolné damaškové oceli s dlouhou čepelí 21 cm. Dokonalý univerzální pomocník téměř na všechny suroviny: zeleninu, maso, ryby, chléb. Čepel z damaškové oceli AUS-10 a rukojeť s povrchovou úpravou stonewash společně vytvářejí odolný a stylový nůž, který vydrží dlouhá léta.
Samura nůž Santoku z kolekce ARTEFACT vyrobený z prvotřídní a vysoce odolné damaškové oceli s širokými možnostmi použití. Vynikající pro krájení masa a ryb, ale využijete ho při krájení všech ostatních surovin. Čepel z damaškové oceli AUS-10 a rukojeť s povrchovou úpravou stonewash společně vytvářejí odolný a stylový nůž, který vydrží dlouhá léta.
Samura nůž Paring z kolekce ARTEFACT vyrobený z prvotřídní a vysoce odolné damaškové oceli. Jedná se o univerzální nůž na zpracování drobného ovoce či zeleniny. Skvělý také pro ozdobné vykrajování. Čepel z damaškové oceli AUS-10 a rukojeť s povrchovou úpravou stonewash společně vytvářejí odolný a stylový nůž, který vydrží dlouhá léta.
Samura nůž Petty z kolekce ARTEFACT vyrobený z prvotřídní a vysoce odolné damaškové oceli. Jedná se o univerzální nůž, který se skvěle hodí pro zpracování ovoce, zeleniny a filetování ryb. Čepel z damaškové oceli AUS-10 a rukojeť s povrchovou úpravou stonewash společně vytvářejí odolný a stylový nůž, který vydrží dlouhá léta.
Sada kuchyňských nožů Samura ARTEFACT obsahuje tři nejpoužívanější a nejpopulárnější kuchyňské nože, a to Paring knife, Utility knife a Šéfkuchařský nůž. Zpracování všech druhů surovin bude pohodlné, snadné a přesné. Tato jedinečná sada nožů zaručeně udělá radost každému kuchaři.
Samura nůž Slicing z kolekce ARTEFACT vyrobený z prvotřídní a vysoce odolné damaškové oceli. Nůž s delší mimořádně ostrou čepelí využijete hlavně pro precizní krájení tenkých plátků surovin. Čepel z damaškové oceli AUS-10 a rukojeť s povrchovou úpravou stonewash společně vytvářejí odolný a stylový nůž, který vydrží dlouhá léta.
Samura nůž Šéfkuchařský z kolekce ARTEFACT vyrobený z prvotřídní a vysoce odolné damaškové oceli. Všestranný nůž, který zvládne nejširší spektrum kuchyňských úkolů. Využijete ho při krájení, porcování nebo sekání jakéhokoli čerstvého masa, drůbeže, ryb, zeleniny i ovoce. Čepel z damaškové oceli AUS-10 a rukojeť s povrchovou úpravou stonewash společně vytvářejí odolný a stylový nůž, který vydrží dlouhá léta.
Samura nůž Utility z kolekce ARTEFACT vyrobený z prvotřídní a vysoce odolné damaškové oceli. Středně velké nože určeny ke zpracování menších potravin jako jsou ovoce, zelenina, sýry či bylinky. Čepel z damaškové oceli AUS-10 a rukojeť s povrchovou úpravou stonewash společně vytvářejí odolný a stylový nůž, který vydrží dlouhá léta.
Stránka 1 z 14 - 245 položek celkem