Samura, Strana 12
Nože Samura
Vždy se snažíme nadchnout a inspirovat
Samura - symbióza japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
O společnosti Samura
Kdo jsme
- Nože milujeme víc než cokoliv jiného na světě, jsme jimi doslova posedlí.
- Víme vše o kovu, oceli, technikách, broušení a leštění. Rozumíme kvalitě a stylu.
- Jsme plně oddaní obchodu s noži a naším cílem je překonat všechny ostatní a být nejlepší ve svém oboru.
- Jsme perfekcionisté posedlí každým detailem.
- Jsme SAMURA - tým profesionálů, kteří vytvářejí jedinečně navržené špičkové nože.
Co děláme
Naše nože jsou naší filozofií. Máme vlastní představu o tom, jak by měl vypadat ideální nůž - tence kovaná čepel, vyrobený z tvrdé oceli, se správnou geometrií, nízkou hmotností a přesnou kvalitou v každém detailu. Jakmile si jeden vyberete, okamžitě pochopíte, proč nože Samura krájejí lépe a proč jsou pohodlnější.
Dokonalá rovnováha, neuvěřitelná ostrost. Na naše nože jsme velice hrdí, do každého z nich jsme investovali všechno co máme, včetně našich duší. Od původní skici k 3D modelu, od 3D modelu k prototypu, od prototypu k sériovému modelu, děláme všechno sami, bez jakéhokoli outsourcingu.
90% našeho výrobního procesu je ruční práce. Úplně všechny nože Samura jsou broušeny ručně na brouscích. Naším hlavním výrobním principem je absolutní preciznost ve všem. Pokud si koupíte nůž Samura, získáte maximální řezný výkon.
Historie společnosti
Naše cesta byla zahájena v roce 2003. První produktové řady jsme vytvořili ve spolupráci s japonskými společnostmi MAC a Mcusta. Japonská filozofie a tradice jsou obsaženy hluboko v naší DNA. Jsme si naprosto jistí, že nože japonského typu krájí lépe než nože evropského typu. Nože japonského typu zůstávají déle nabroušené a déle si také udrží kvalitní ostří.
Avšak japonské nože mají také své slabosti. Autentické japonské nože jsou příliš křehké a až moc tvrdé. Vyžadují zvláštní péči a mohou být snadno poškozeny, dokonce i zasažením malé kosti. Mnoho japonských nožů je vyrobeno z vysoce uhlíkové oceli, která rychle rezaví. Rozhodli jsme se odstranit tyto nedostatky a ponechat si pouze to hlavní - japonský řezný výkon.
Čtyři roky jsme experimentovali a vytvořili jsme nože Samura - symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti.
Nože Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem.
Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály:
- Micarta, G10,
- stabilizované dřevo
- plast s jemným povrchem
- Kraton a kompozity
V roce 2008 jsme uvedli na trh první řadu keramických nožů. Samura vyrábí nože ve výrobních závodech ve čtyřech zemích od roku 2010. V současné době nabízíme množství produktových řad nožů a široké portfolio kuchyňských doplňků. Každý rok vytváříme nejméně tři nové produktové řady nožů.
Samura v číslech
2003 - rok založení
170+ - vývozních zemí
15 - zemí s našimi lokálními prodejci
20+ - produktových řad uvedených na trh
Neustále přemýšlíme o způsobech, jak naše nože vylepšit, často ale narážíme na hranice možné kvality. Postupem času však přicházejí na svět nové technologie a modernější materiály. I proto se nacházíme v nekonečném vývojovém procesu, abychom překonali sami sebe a přinesli našim zákazníkům ty nejlepší produkty.
Kreativita a touha po neustálém zlepšování jsou nejzákladnější hodnoty naší společnosti. Používáme drahou japonskou opakovaně kovanou ocel, abychom dosáhli dokonalé geometrie čepele. Potom ostří nožů ručně brousíme na brouscích. Velkou část našeho času trávíme rozvíjením a zdokonalováním našich dovedností abychom byli pořád o něco lepší. Pokud očekáváte nejlepší kvalitu, jsme na stejné lodi.
Samura nůž Yanagiba z kolekce OKINAWA zaujme na první pohled svým designem, který je inspirovaný tradičními japonskými meči. Může za to kombinace jednostranné čepele s rukojetí, která je vyrobená z palisandrového dřeva. Díky této propracované konstrukci a dokonalé geometrii si připravované pokrmy zachovávají přirozenou a unikátní chuť.
Sada kuchyňských nožů Samura ORIGIN obsahuje tři nejpoužívanější a nejpopulárnější kuchyňské nože, a to všestranný šéfkuchařský nůž, praktický plátkovací nůž a univerzální nůž.
Nůž Samura PRO-S je praktickým pomocníkem v kuchyni. Díky své konstrukci a materiálu je vysoce odolný a maximálně spolehlivý. Jedinečná krátká čepel je ideální k čištění a opracování ovoce a zeleniny.
Samura PRO-S Nůž Santoku je oblíbeným japonským šéfkuchařským nožem, který se vyznačuje špičatou špičkou ostří. Jak z názvu vyplývá, "Santoku" v překladu znamená "tři druhy použití" neboli sekání, krájení a řezání.
Praktický plátkovací nůž se vyznačuje velmi tenkou, úzkou a rovnou čepelí, která je vhodná především k přípravě tenkých plátků potravin. Poradí si s masem i rybami. I proto je velmi oblíbený a hojně vyhledávaný při přípravě japonských rybích pokrmů, krájení kousků filé jesetera nebo šunky.
Sada kuchyňských nožů Samura PRO-S se skládá ze tří nepostradatelných pomocníků v kuchyni, a to praktického nože na ovoce a zeleninu, univerzálního nože se středně velkou čepelí a všestranného šéfkuchařského nože s dlouhou a širokou čepelí.
Sada kuchyňských nožů Samura PRO-S se skládá ze tří nepostradatelných pomocníků v kuchyni, a to praktického nože na ovoce a zeleninu, univerzálního nože se středně velkou čepelí a všestranného šéfkuchařského nože s dlouhou a širokou čepelí.
Šéfkuchařský nůž Samura PRO-S GRAND s délkou čepele 24 cm je vyhledávaným pomocníkem každého profesionálního kuchaře. Tento nůž se vyznačuje dlouhou a širokou čepelí, která je ideální především k řezání větších surovin.
Všestranný kuchyňský nůž je nepostradatelným pomocníkem v každé kuchyni, neboť si poradí s celou řadou kuchyňských procesů - od krájení ovoce a zeleniny, přes uzeniny, až po sýry. Hravě ale zvládne i odstranění šupin z ryb, krájení delikates nebo čerstvého chleba.
Všestranný nůž Samura PRO-S je nepostradatelným pomocníkem v kuchyni, neboť si poradí s mnoha činnostmi - od krájení ovoce a zeleniny, přes uzeniny a sýry, až po odstranění šupin z ryb, krájení čerstvého chleba nebo přípravu nejrůznějších delikates.
Samura sekáček na maso z kolekce REPTILE je oblíbený profesionální kuchyňský nůž, který disponuje masivní a velmi širokou čepelí o délce 16 cm.
Samura nůž na chléb a pečivo z kolekce REPTILE disponuje vroubkovaným ostřím, díky čemuž je tento praktický nůž skvělým pomocníkem pro potraviny s tvrdou kůrkou nebo slupkou i měkkým vnitřkem, jako je například u čerstvého pečiva.
Stránka 12 z 14 - 245 položek celkem