Samura, Strana 2
Nože Samura
Vždy se snažíme nadchnout a inspirovat
Samura - symbióza japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
O společnosti Samura
Kdo jsme
- Nože milujeme víc než cokoliv jiného na světě, jsme jimi doslova posedlí.
- Víme vše o kovu, oceli, technikách, broušení a leštění. Rozumíme kvalitě a stylu.
- Jsme plně oddaní obchodu s noži a naším cílem je překonat všechny ostatní a být nejlepší ve svém oboru.
- Jsme perfekcionisté posedlí každým detailem.
- Jsme SAMURA - tým profesionálů, kteří vytvářejí jedinečně navržené špičkové nože.
Co děláme
Naše nože jsou naší filozofií. Máme vlastní představu o tom, jak by měl vypadat ideální nůž - tence kovaná čepel, vyrobený z tvrdé oceli, se správnou geometrií, nízkou hmotností a přesnou kvalitou v každém detailu. Jakmile si jeden vyberete, okamžitě pochopíte, proč nože Samura krájejí lépe a proč jsou pohodlnější.
Dokonalá rovnováha, neuvěřitelná ostrost. Na naše nože jsme velice hrdí, do každého z nich jsme investovali všechno co máme, včetně našich duší. Od původní skici k 3D modelu, od 3D modelu k prototypu, od prototypu k sériovému modelu, děláme všechno sami, bez jakéhokoli outsourcingu.
90% našeho výrobního procesu je ruční práce. Úplně všechny nože Samura jsou broušeny ručně na brouscích. Naším hlavním výrobním principem je absolutní preciznost ve všem. Pokud si koupíte nůž Samura, získáte maximální řezný výkon.
Historie společnosti
Naše cesta byla zahájena v roce 2003. První produktové řady jsme vytvořili ve spolupráci s japonskými společnostmi MAC a Mcusta. Japonská filozofie a tradice jsou obsaženy hluboko v naší DNA. Jsme si naprosto jistí, že nože japonského typu krájí lépe než nože evropského typu. Nože japonského typu zůstávají déle nabroušené a déle si také udrží kvalitní ostří.
Avšak japonské nože mají také své slabosti. Autentické japonské nože jsou příliš křehké a až moc tvrdé. Vyžadují zvláštní péči a mohou být snadno poškozeny, dokonce i zasažením malé kosti. Mnoho japonských nožů je vyrobeno z vysoce uhlíkové oceli, která rychle rezaví. Rozhodli jsme se odstranit tyto nedostatky a ponechat si pouze to hlavní - japonský řezný výkon.
Čtyři roky jsme experimentovali a vytvořili jsme nože Samura - symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti.
Nože Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem.
Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály:
- Micarta, G10,
- stabilizované dřevo
- plast s jemným povrchem
- Kraton a kompozity
V roce 2008 jsme uvedli na trh první řadu keramických nožů. Samura vyrábí nože ve výrobních závodech ve čtyřech zemích od roku 2010. V současné době nabízíme množství produktových řad nožů a široké portfolio kuchyňských doplňků. Každý rok vytváříme nejméně tři nové produktové řady nožů.
Samura v číslech
2003 - rok založení
170+ - vývozních zemí
15 - zemí s našimi lokálními prodejci
20+ - produktových řad uvedených na trh
Neustále přemýšlíme o způsobech, jak naše nože vylepšit, často ale narážíme na hranice možné kvality. Postupem času však přicházejí na svět nové technologie a modernější materiály. I proto se nacházíme v nekonečném vývojovém procesu, abychom překonali sami sebe a přinesli našim zákazníkům ty nejlepší produkty.
Kreativita a touha po neustálém zlepšování jsou nejzákladnější hodnoty naší společnosti. Používáme drahou japonskou opakovaně kovanou ocel, abychom dosáhli dokonalé geometrie čepele. Potom ostří nožů ručně brousíme na brouscích. Velkou část našeho času trávíme rozvíjením a zdokonalováním našich dovedností abychom byli pořád o něco lepší. Pokud očekáváte nejlepší kvalitu, jsme na stejné lodi.
Samura nůž Utility z kolekce ARTEFACT vyrobený z prvotřídní a vysoce odolné damaškové oceli. Středně velké nože určeny ke zpracování menších potravin jako jsou ovoce, zelenina, sýry či bylinky. Čepel z damaškové oceli AUS-10 a rukojeť s povrchovou úpravou stonewash společně vytvářejí odolný a stylový nůž, který vydrží dlouhá léta.
Ty nejjemnější plátky, které můžete ihned servírovat získáte s tímto nožem Samura. Plátkovací nůž díky své velmi tenké, úzké a rovné čepeli dokonale nakrájí maso, šunku, sýry, klobásy nebo třeba ryby a filé. Připravit sushi, sashimi rolky a jiné speciální pokrmy zvládnete pohodlně připravit pomocí tohoto nože. Tento nůž je vysoce odolný a mimořádně ostrý - stejně jako všechny nože série Samura Butcher.
Sekáček na maso Samura Reptile je profesionální nůž s masivní a velmi širokou čepelí. Tento nůž je speciálně navržen pro zpracovávání různých druhů masa - hovězího, vepřového drůbežího a rybího.
Svou multifunkčností zastoupí v kuchyni Moderní šéfkuchařský nůž mnoho funkcí různých nožů. Ideální je pro krájení a sekání. S tímto nožem lehce zvládnete práci s masem, rybami, zeleninou a ovocem, pečenými potravinami aj. Tento nůž je vysoce odolný a mimořádně ostrý - stejně jako všechny nože série Samura Butcher.
Velikostí snad nejmenším nožem v kuchyni je nůž na ovoce a zeleninu, který je součástí série Samura Butcher. Rozhodně ale z hlediska významu nezaostává za jinými noži. Právě naopak. Tento nůž je jeden z nejžádanějších a uplatnění najde v každé kuchyni.
Dva typy nožů profesionální i domácí kuchyně a jednu brousnou tyč obsahuje praktická sada japonských kuchyňských nožů produktové řady Butcher.
Skvělá sada šesti nožů Samura Butcher zahrnuje: filetovací nůž (SBU-0048), dlouhý plátkovací nůž (SBU-0049), vykosťovací nůž (SBU-0063), malý nůž (SBU-0064), nůž (SBU-0066) a stahovací nůž (SBU-0067).
Nezbytnou součástí každé kuchyně je šéfkuchařský nůž. Nemusíte být ani přímo šéfkuchařem a stejně jej oceníte. Pomůže vám krájet, sekat i řezat. Široká čepel nože všechny tyto techniky hravě zvládne. Vhodný je i pro krájení většího množství potravin, například zelí. Tento nůž je vysoce odolný a mimořádně ostrý - stejně jako všechny nože série Samura Butcher.
Oblíbený a hojně využívaný klasický šéfkuchařský nůž ve větší a vylepšené verzi GRAND. S tímto nožem zvládnete ještě obtížnější kuchyňské úkoly. Čepel s ideální velikostí pro provádění nejširší škály kuchyňských prací: krájení, řezání i sekání. Díky široké a dlouhé čepeli můžete snadno krájet i velké kusy masa, ryb, sýrů, zelí aj. Tento nůž je vysoce odolný a mimořádně ostrý - stejně jako všechny nože série Samura Butcher.
Ihned po uvedení na trh se kuchyňská sekera JUGGERNAUT stala legendou, která s nezastavitelnou přesností seká všechny kosti. Dokonalé zpracování z nerezové oceli s vysokým obsahem chromu, odolá i opotřebení při běžném používání a zachová si dokonalé ostří. I za tisíce let bude sekera JUGGERNAUT symbolem nadčasového přínosu kulinářskému umění.
Samura na ovoce a zeleninu z kolekce KAIJU Bolster je kuchyňský nůž v tradičním japonském tvaru, kdy páteř postupně sestupuje až ke špičce nože. Tento praktický a velmi lehký nůž je skvělým pomocníkem především pro zpracování ovoce a zeleniny.
Nůž Nakiri Samura z kolekce KAIJU Bolster vyniká čepelí o délce 17 cm. Tento tradiční japonský nůž je ideálním pomocníkem pro zpracování bylinek a zeleniny. Tento praktický nůž je charakteristický širokou a velmi tenkou a ostrou čepelí. Svou konstrukcí a designem připomíná sekeru. Snadno a rychle tak můžete nakrájet ovoce i zeleninu nebo nasekat bylinky. Při práci nehrozí, že by se plody rozdrtily nebo praskly.
Samura nůž Santoku z kolekce KAIJU Bolster je klasický velký japonský nůž. Tento praktický kuchyňský nůž disponuje dokonalou geometrií, a to díky široké a velmi masivní čepeli v kombinaci s páteří, která postupně klesá až ke špičce nože. Nůž Santoku je oblíbenou alternativou k běžně používanému šéfkuchařskému noži evropského typu.
Samura sada nožů z kolekce KAIJU Bolster obsahuje tři nejpoužívanější a nejoblíbenější nože, které by neměly chybět v žádné kuchyni. Jedná se o praktický nůž na ovoce a zeleninu, všestranný univerzální nůž a nepostradatelný šéfkuchařský nůž.
Stránka 2 z 14 - 245 položek celkem