Samura, Strana 7
Nože Samura
Vždy se snažíme nadchnout a inspirovat
Samura - symbióza japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti
O společnosti Samura
Kdo jsme
- Nože milujeme víc než cokoliv jiného na světě, jsme jimi doslova posedlí.
- Víme vše o kovu, oceli, technikách, broušení a leštění. Rozumíme kvalitě a stylu.
- Jsme plně oddaní obchodu s noži a naším cílem je překonat všechny ostatní a být nejlepší ve svém oboru.
- Jsme perfekcionisté posedlí každým detailem.
- Jsme SAMURA - tým profesionálů, kteří vytvářejí jedinečně navržené špičkové nože.
Co děláme
Naše nože jsou naší filozofií. Máme vlastní představu o tom, jak by měl vypadat ideální nůž - tence kovaná čepel, vyrobený z tvrdé oceli, se správnou geometrií, nízkou hmotností a přesnou kvalitou v každém detailu. Jakmile si jeden vyberete, okamžitě pochopíte, proč nože Samura krájejí lépe a proč jsou pohodlnější.
Dokonalá rovnováha, neuvěřitelná ostrost. Na naše nože jsme velice hrdí, do každého z nich jsme investovali všechno co máme, včetně našich duší. Od původní skici k 3D modelu, od 3D modelu k prototypu, od prototypu k sériovému modelu, děláme všechno sami, bez jakéhokoli outsourcingu.
90% našeho výrobního procesu je ruční práce. Úplně všechny nože Samura jsou broušeny ručně na brouscích. Naším hlavním výrobním principem je absolutní preciznost ve všem. Pokud si koupíte nůž Samura, získáte maximální řezný výkon.
Historie společnosti
Naše cesta byla zahájena v roce 2003. První produktové řady jsme vytvořili ve spolupráci s japonskými společnostmi MAC a Mcusta. Japonská filozofie a tradice jsou obsaženy hluboko v naší DNA. Jsme si naprosto jistí, že nože japonského typu krájí lépe než nože evropského typu. Nože japonského typu zůstávají déle nabroušené a déle si také udrží kvalitní ostří.
Avšak japonské nože mají také své slabosti. Autentické japonské nože jsou příliš křehké a až moc tvrdé. Vyžadují zvláštní péči a mohou být snadno poškozeny, dokonce i zasažením malé kosti. Mnoho japonských nožů je vyrobeno z vysoce uhlíkové oceli, která rychle rezaví. Rozhodli jsme se odstranit tyto nedostatky a ponechat si pouze to hlavní - japonský řezný výkon.
Čtyři roky jsme experimentovali a vytvořili jsme nože Samura - symbiózu japonské nožířské tradice a evropské spolehlivosti.
Nože Samura jsou vyrobeny z nejlepší japonské a švédské oceli, kalené na 58 - 61 HRC. Čepele mají japonský tvar a jemné zúžení ze špičky, díky čemuž disponují fantastickým řezným výkonem.
Nože Samura jsou naostřeny v úhlu 17 stupňů. To je více než u japonských nožů, ale méně než u evropských nožů.
Pro rukojeť používáme nejlepší moderní materiály:
- Micarta, G10,
- stabilizované dřevo
- plast s jemným povrchem
- Kraton a kompozity
V roce 2008 jsme uvedli na trh první řadu keramických nožů. Samura vyrábí nože ve výrobních závodech ve čtyřech zemích od roku 2010. V současné době nabízíme množství produktových řad nožů a široké portfolio kuchyňských doplňků. Každý rok vytváříme nejméně tři nové produktové řady nožů.
Samura v číslech
2003 - rok založení
170+ - vývozních zemí
15 - zemí s našimi lokálními prodejci
20+ - produktových řad uvedených na trh
Neustále přemýšlíme o způsobech, jak naše nože vylepšit, často ale narážíme na hranice možné kvality. Postupem času však přicházejí na svět nové technologie a modernější materiály. I proto se nacházíme v nekonečném vývojovém procesu, abychom překonali sami sebe a přinesli našim zákazníkům ty nejlepší produkty.
Kreativita a touha po neustálém zlepšování jsou nejzákladnější hodnoty naší společnosti. Používáme drahou japonskou opakovaně kovanou ocel, abychom dosáhli dokonalé geometrie čepele. Potom ostří nožů ručně brousíme na brouscích. Velkou část našeho času trávíme rozvíjením a zdokonalováním našich dovedností abychom byli pořád o něco lepší. Pokud očekáváte nejlepší kvalitu, jsme na stejné lodi.
Samura držák pro ostření nožů je praktickým pomocníkem, který se za vás postará o udržení správného úhlu při broušení kuchyňských nožů pomocí brusných kamenů. Držák Samura je vyrobený z kvalitního plastu, který je pro nůž bezpečný a šetrný. Keramická vodítka zároveň nikterak nebrání v pohybu.
Nůž na ovoce a zeleninu z kolekce GOLF značky Samura je charakteristický svou krátkou čepelí, díky níž se perfektně hodí pro práci s menšími plody. Jednoduše s ním oloupete, očistíte a nakrájíte ovoce i zeleninu.
Nůž Santoku Samura z kolekce Golf značky Samura, který je vyrobený z prvotřídní oceli AUS-8, patří mezi nejvyužívanější nože v každé kuchyni.
Plátkovací nůž z kolekce Golf značky Samura s tenkou čepelí o délce 25 cm (přesněji 251 mm) je perfektním pomocníkem pro přípravu tenkých plátků ze všech potravin. Dlouhotrvající ostří zaručuje prvotřídní jednovrstvá ocel AUS-8.
Sada čtyř nožů z kolekce Golf značky Samura se vyznačuje svým elegantním a stylovým vzhledem, dokonalou ostrostí a ergonomicky tvarovanou rukojetí. Tato praktická sada nožů zaručeně udělá radost každému kuchaři.
Šéfkuchařský nůž z kolekce Golf značky Samura je nepostradatelným pomocníkem v každé kuchyni. Tento všestranný nůž je charakteristický širokou čepelí o délce 22 cm, která je vyrobena z prvotřídní oceli. Šéfkuchařský nůž má dle japonské geometrie klasický tvar, který se vyznačuje oblým klesáním až ke špičce. Díky tomu se hodí pro nejrůznější kuchyňské činnosti.
Šéfkuchařský nůž Grand z kolekce Golf značky Samura je vhodný pro nejrůznější kuchyňské činnosti - od sekání, přes drcení a krájení, až po mletí nebo porcování. Díky svému tvaru a konstrukci poskytuje šéfkuchařský nůž Grand maximální komfort a kontrolu při jeho používání.
Univerzální kuchyňský nůž Samura Golf je základním a nejdůležitějším pomocníkem mezi kuchyňskými noži. Je ideálním nástrojem pro loupání zeleniny, krájení ryb i masa nebo krájení sýrů, pečiva, klobásy nebo ovoce.
Se steakovými noži Samura Harakiri dokonale nakrájíte steaky ze všech druhů mas. Jedná se o perfektně naostřené nože pro stolování. Nezáleží na tom, jestli budete připravovat steaky rare (krvavé) nebo well-done (dobře propečené). S noži Samura si snadno vytvoříte plátky steaků vámi preferované tloušťky.
Plátkovací nůž Samura je charakteristický svou velmi tenkou, rovnou a úzkou čepelí. Díky tomu je perfektním pomocníkem pro přípravu a krájení velmi tenkých plátků masa i ryb. Tento nůž je rovněž velmi oblíbený pro přípravu tradičních japonských rybích pokrmů, pro krájení filé z jesetera nebo plátků šunky.
Stránka 7 z 14 - 245 položek celkem